Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ : ΧΟΛΟΜΟΝΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015


Χολομώντας- Μπούκα
www.orienteering-greece.org
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
1η ενημέρωση
Local event Open to everybody

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες για το άθλημα στο διεθνές sitewww.orienteering.org 
Πληροφορίες για το άθλημα στην Ελλάδα:  www.orienteering-greece.org 
Δρόμος Προσανατολισμού

«Αρκετά θετικό το γεγονός ότι υπήρχαν διαδρομές για αρχάριους και για προχωρημένους- έτσι υπάρχει γνωριμία του αθλήματος και αυτό  είναι αρκετά ενθαρρυντικό  έτσι ώστε οι αρχάριοι να συνεχίσουν και να συμμετέχουν αφού μένουν ηθικά ικανοποιημένοι και διασκεδάζουν» δήλωσε ένας συμμετέχων.
«Η κούραση δεν εμφανίζεται σαν κούραση γιατί η δίψα για περιπέτεια και διασκέδαση είναι μεγαλύτερη» δήλωσε ένας άλλος συμμετέχων.

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 στην θέση Μπούκα στον ορεινό όγκο του Χολομώντα.
Το Σάββατο 18 Ιουλίου θα διεξαχθεί αγώνας προσανατολισμού στον Χολομώντα. Η υψηλή θερμοκρασία της εποχής δεν επηρεάζει άμεσα την άθληση στο βουνό δεδομένου ότι η κίνηση γίνεται μέσα σε δάσος σε υψόμετρο 1000 μ. Σε προηγούμενους αγώνες που διεξήχθησαν εδώ τον μήνα Μάιο φυσούσε και επικρατούσε ψύχρα.
Πληροφορίες:  www.orienteering-greece.org και κιν. 6979851001. Ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.
Στο κέντρο της Χαλκιδικής και προς τα βόρεια, καλύπτοντας μια απόσταση που αρχίζει από το Χορτιάτη και φτάνει ως τον Στρυμονικό κόλπο δεσπόζει ο ορεινός όγκος του Χολομώντα (με υψηλότερη κορυφή στα 1165μ), περιοχή κατάφυτη με απίστευτη ομορφιά και υπέροχη θέα προς κάθε κατεύθυνση. Γνωστός από την αρχαιότητα, για την ξυλεία του, η οποία ήταν περιζήτητη από τους ναυπηγούς και για τα μεταλλεία του, ο Χολομώντας ονομάζεται και υψίζωνος, δηλαδή "υψηλά εζωσμένον", λόγω της εντυπωσιακής του βλάστησης.
 Το τοπίο του Χολομώντα χαρακτηρίζεται από απότομες κοιλάδες και βραχώδη φαράγγια, ενώ το πλούσιο δάσος του, συνήθως χιονισμένο το χειμώνα, προσφέρεται για αξέχαστες περιηγήσεις. Πεύκα, έλατα, δρύες και οξιές εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές, ενώ άφθονα είναι τα ρυάκια και οι πηγές. Ο αέρας είναι τόσο καθαρός, που σου κόβει την αναπνοή.
 Η βιοποικιλότητα του δάσους ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού θηραμάτων και άγριων ζώων αλλά και πουλιών. Μάλιστα το κυνήγι λαγού και αγριόχοιρου είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στην περιοχή. Το οικολογικό σύστημα του Χολομώντα είναι χαρακτηρισμένο ως σημαντική περιοχή για τα αναπαραγώμενα αρπακτικά, όπως ο Σφηκιάρης(Pernis apivorus), το Όρνιο (Gyps fulvus), ο Φιδαετός (Circaetus gallicus), ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos), οΠετρίτης (Falco peregrinus) και ο Μπούφος (Bubo bubo). Είναι επίσης πιθανόν να αναπαράγεται εδώ ο Μαυροπελαργός (iconia nigra).
Μετά τον αγώνα σας περιμένουν οι υπέροχες παραλίες της Χαλκιδικής με κοντινότερη αυτή της Γερακινής. Μπορείτε να κατασκηνώσετε στην ορεινή Χαλκιδική και να κάνετε τα μπάνια σας την παραθαλάσσια Χαλκιδική.
 Για την Κυριακή οι λάτρεις της φύσης και του περιπατητικού τουρισμού, που θέλουν να γνωρίσουν τον Χολομώντα, μπορούν ν' ακολουθήσουν ένα από τα ακόλουθα δασικά μονοπάτια που έχουν χαραχτεί στην περιοχή:
·         16η Διαδρομή: Ξεκινά από τον Πολύγυρο για να συνεχιστεί στους λόφους γύρω από αυτόν μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με καταπληκτική θέα. (2 ½ ώρες, υψόμετρο 942μ.).
·         17η Διαδρομή: Από το ορεινό χωριό του Ταξιάρχη ξεκινάμε την περιήγηση ανάμεσα σε έλατα, καστανιές και οξιές για να φθάσουμε στο χωριό Βράσταμα. Η διαδρομή είναι φανταστική όλες τις εποχές του χρόνου. (υψόμετρο 600μ).
·         18η Διαδρομή: Είναι μια από τις δυσκολότερες διαδρομές και ξεκινά το χωριό Βράσταμα, περνά από το φυσικό σπήλαιο του Αγίου Ευθυμίου, που παλαιότερα ήταν ερημητήριο μοναχών αλλά τώρα είναι εκκλησάκι, για να καταλήξει και πάλι στο χωριό Βράσταμα (υψόμετρο 540μ).
·         20η Διαδρομή: Ξεκινά από την Ολυμπιάδα και μας οδηγεί στα αρχαία Στάγειρα την πατρίδα του Αριστοτέλη. Το τοπίο είναι υπέροχο μέσα από κατάφυτα μονοπάτια.

Πρόσβαση με το αυτοκίνητο:
Εάν ερχόμαστε από Δυτική η Ανατολική Θεσσαλονίκη ακολουθούμε τον περιφερειακό προς Φοίνικα, στην συνέχεια στρίβουμε προς Χαλκιδική και στο ύψος της Θέρμης αφήνουμε την Εθνική οδό και στρίβουμε προς Πολύγυρο, Αρναία. Προσπερνάμε τα Βασιλικά, την Γαλάτιστα, τον Άγιο Προδρομο και στριβουμε αριστερά προς Παλαιόκαστρο. Με άλλα λόγια ακολουθούμε την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου έως τη διασταύρωση Παλαιοκάστρου-Ταξιάρχη όπου και στρίβουμε αριστερά προς Παλαιόκαστρο. Αφού περάσουμε μέσα από το Παλαιόκαστρο ακολουθούμε τη διαδρομή προς Ταξιάρχη. Μετά απο 12 χλμ. συναντούμε μια διασταύρωση για Αρναία και Ταξιάρχη, στην οποία στρίβουμε αριστερά προς Αρναία. 2,5χλμ. παρακάτω συναντούμε μια δεύτερη διαστάυρωση για Παλαιόχωρα-Αρναία-Ταξιάρχη, στην οποία συνεχίζουμε και πάλι προς Αρναία ευθεία. Αφού περάσουμε αυτή τη διασταύρωση και διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα φθάνουμε στη θέση Μπούκα πάνω στα ψηλότερα σημεία του ασφαλτοστρωμενου δρόμου προς Αρναία. Εάν ερχόμαστε από Θράκη και Ανατολική Μακεδονία ακολουθούμε την παλιά Εθνική οδό Απροβάλτας – Θεσσαλονίκης και όχι την Εγνατία οδό. Απο Νέα Μάδυτο υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στα Ζαρβοχώρια και στη συνέχεια στον ταξιάρχη μέσα απο εκπληκτικό τοπίο.

By Car:
Τake the national road Thessaloniki-Poligiros to Polygyros. Pass New Redestos, Vasilika, Galatista, the junction to Vavdos, and find the intersection to Agios Prodromos and Arnea. Do not turn to Agios Prodromos, but continue towards to Poligiros.  8 kilometers further, you will find the junction to Paleocastro - Forest University of Taxiarchis, where you have to turn left. Pass through Palaiocastro and follow the road to Taxiarchi. After 12km. you meet an intersection in a "horseshoe" of the road, which turns right to Taxiarchis and Poligiros. Do not turn right but continue as strait ahead. After 2,5km you meet another intersection, left to right to Paleochora and Taxiarchis. You continue straight ahead until you reach the event center.

Για να μπορέσετε καλύτερα να εκτιμήσετε τη δυσκολία των διαδρομών αναφέρω τους χρόνους που έκαναν οι αθλητές το Παραθέτω τα αποτελέσματα του αγώνα του 2003. Ένας απο τους νικητές του αγώνα ο Κώστας Παπαδόπουλος, πιστός φίλος του αθλήματος και της δράσης δεν είναι πλέον μαζί μας μετά απο τροχαίο ατύχημα.
Μεγάλη διαδρομή
Νικολόπουλος Δ. και Παπαδόπουλος Κ.                                                   1ω.48’
Μπούσπουρας Περικλης  και Μέξας Σπυρίδων                                          2ω. 20’
Φασουλίδης Λάζαρος, Βαρβαρόπουλος Κώστας κ Ντουνούσης Γιώργος,   3ω.52’                          

Μικρή διαδρομή
Ρουσόπουλος Δημήτρης                                                                         1ω. 07’
Χριστίνα Σαμαρά, Τόλης και Κατερίνα                                                      1ω. 31’
Δράκου Αμαλία και Γλυνιά Ελένη                                                            1ω. 55’
Διαδρομές: Οι κατηγορίες θα είναι δύο: αρχαρίων και προχωρημένων. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, μεσαία απόσταση και σπρίντ. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων αφού υπάρχουν αρχάριοι, μεσαίοι και προχωρημένοι και στις τρείς αποστάσεις. Στην Ελλάδα όμως και για χάρη διευκόλυνσης των δρομέων αντιστοιχίζουμε τους αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους με το μήκος της κούρσας σπρίντ, μεσαία απόσταση και μεγάλη απόσταση. 
Διαμονή: Η διαμονή θα γίνει είτε με αντίσκηνα στον υπέροχο χώρο της Μπούκας Χολομώντα είτε σε ξενοδοχεία της περιοχής. Για όσους επιθυμούν διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία με δική τους οικονομική επιβάρυνση υπάρχει ένας αριθμός ξενώνων και ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή που έχει ως εξής:
Ώρα εκκίνησης:
Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Για τον συγκεκριμένο αγώνα όμως θα υπάρξει προκαθορισμένος χρόνος εκκίνησης για αυτούς που διεκδικούν μετάλλια. Εγγραφές: από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι χάρτες κοστίζουν.

Μέγιστος χρόνος συμμετοχής
Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι δύομισυ ώρες. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων συνήθως ακυρώνεται. Στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή στο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα οι διοργανωτές θα φορούν κίτρινες φωσφορούχες φανέλες. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Κόστος συμμετοχής: Για την ανοιχτή κατηγορία το κόστος συμμετοχής θα είναι μόνο 8 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ για τα παιδιά. Για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS  η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank 706-002101-178946. Το IBAN είναι: GR76 0140 7060 7060 0210 1178 946. Για καθυστερημένες εγγραφές μετα τις 4 Ιουλίου 2015 το ποσό ανέρχεται στα 12 ευρώ. (καλύπτει τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG, έξοδα αμοβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α.
Δεκτές συμμετοχές από άτομα αποδεδειγμένα χαμηλού εισοδήματος με ειδικές εκπτώσεις (κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή). Δηλώσεις συμμετοχής στο greekorienteering@hotmail.com  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο.

Ρουχισμός και υλικό: Χεμώνα-καλοκαίρι ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα.  Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.
Η εκκίνηση: Σε όλους τους αγώνες κάποιου επιπέδου η εκκίνηση, το σημείο διανομής των χαρτών και οι κεντρικοί χάρτες θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο που οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι περιμένουν στην εκκίνηση να μην μπορούν να δουν την πορεία που ακολούθησαν οι προηγούμενοι δρομείς. Σε όλους τους αγώνες με έγχρωμα διακριτικά γνωρίσματα η θέση του κέντρου του τριγώνου όπως φαίνεται στον χάρτη θα πρέπει να διακρίνεται πάνω στο έδαφος με έναν σταθμό ελέγχου. Στόν αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα παίρνουν τους σημειωμένους χάρτες μετά από την εκκίνηση. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν για να βεβαιωθούν ότι έχουν πάρει τον σωστό χάρτη. Εάν χρησιμοποιούνται κεντρικοί χάρτες, κάθε κεντρικός χάρτης θα δείχνει α) την διαδρομή μαρκαρισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς, β) όλες τις σχετικές διορθώσεις, γ) τη λίστα περιγραφής των σημείων ελέγχου.
Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία σε όχι λιγότερο από τρία λεπτά πριν από την εκκίνηση. Όταν αποκτηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα Sport-ident τότε στην πύλη εκκίνησης ο συμμετέχων θα πρέπει να καθαρίσει την Sl-card στον σταθμό καθαρισμού (εφόσον χρησιμοποιείται σύστημα Sl-card). Στην εκκίνηση πρέπει να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας. Στον τερματισμό θα πρέπει επίσης να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας. Σε αυτόν τον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί χειρωνακτικό σύστημα μαρκαρίσματος της κάρτας.
Ο αγώνας και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας θα είναι κατάλληλος για την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων που αναμένεται να πάρουν μέρος και θα σχεδιασθεί σύμφωνα με τους συνιστώμενους χρόνους του αγώνα και το βαθμό τεχνικής και σωματικής δυσκολίας όπως καθορίζονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον ιδιαίτερο τύπο αγώνα. Το μήκος του αγώνα θα μετρηθεί α) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υψομετρική διαφορά, β) ακολουθώντας την πιο ευθεία γραμμή που μπορεί λογικά να τρέξει ο αγωνιζόμενος (π.χ. γύρω από λίμνες, περιοχές "έξω από τα όρια", αδιάβατα φαράγγια, γκρεμούς κλπ.). γ) συμπεριλαμβάνοντας όλες τις υποχρεωτικές διαδρομές, δ) από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ' όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού.
Ο σταθμός ελέγχου: Ο σταθμός ελέγχου θα είναι αναγνωρίσιμος πάνω στο έδαφος με μία τρίπλευρη σημαία. Το αριστερό πάνω ήμισυ θα είναι λευκό και το κάτω δεξί ήμισυ θα είναι πορτοκαλί. Ένας αριθμός θα  φαίνεται καθαρά πάνω στη σημαία του σταθμού ελέγχου ως κωδικός του σταθμού ελέγχου. Ο κωδικός θα είναι ορατός από το σημείο που βρίσκεται η συσκευή μαρκαρίσματος. Οι συσκευές μαρκαρίσματος θα είναι τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να μπορούν να διατρυπήσουν την κάρτα ελέγχου. Κάτω από κάθε σημαία θα υπάρχει κωδικός σε περίπτωση που ο αθλητής, αθλήτρια θελήσει να ελέγξει τη θέση του, η σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τον διατρυπητικό μηχανισμό.
Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για το μαρκάρισμα της κάρτας ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά. Οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι διατρυπούν την κάρτα λανθασμένα θα πρέπει να διατρυπήσουν την κάρτα ξανά με σωστό τρόπο στο τετράγωνο με την υψηλότερη αρίθμηση εάν αυτό δεν χρησιμοποιείται στον αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν τα γεγονότα στους επισήμους.

Ο τερματισμός: Οι τελευταίοι δρασκελισμοί προς τον τερματισμό θα είναι μαρκαρισμένοι με κοκκινό-ασπρη ταινία η οποία θα στενεύει καθώς πλησιάζει ο δρομέας στην τελική γραμμή. Ένα χωνί με κορδέλες το οποίο στενεύει για να εμποδίσει τους αγωνιζομένους να προσπεράσουν ο ένας τον άλλο μετά τον τερματισμό, θα οδηγεί στο σημείο συλλογής των καρτών ελέγχου. Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Βραβεία θα απονείμονται σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στίς τρείς πρώτες θέσεις της μεγάλης διαδρομής.
Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες που τα ζήτησαν.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου