Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011


Ανακοίνωση για τους αγώνες Προσανατολισμού που θα γίνουν στην Αριδαία.
Η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Προμάχων, ο Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας-Αγωγή Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας διοργανώνουν Πρωτάθλημα Προσανατολισμού στην Αριδαία.
Μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε από 6 μέχρι 106 ετών, αφού θα υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αγωνιστεί μόνος του ή σε μικρές ομάδες . Μπορούν να λάβουν μέρος και μικρότερα παιδιά, αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικο.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αριδαία
και την γύρω περιοχή. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ο οποίος θα είναι πιλοτικός ( δεν θα βαθμολογηθούν οι διαγωνιζόμενοι), και θα γίνει για την απόκτηση εμπειρίας και για τους διαγωνιζόμενους και για την οργανωτική επιτροπή (η οποία θα αποτελείται κυρίως από μαθητές του Γυμνασίου Προμάχων). Οι επόμενοι δύο αγώνες θα γίνουν Κυριακή 22 Γενάρη 2012, και Κυριακή12 Φλεβάρη 2012. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 6 έως 8 αγώνες, όλοι Κυριακές, και μέχρι το τέλος του Ιούνη 2012. Οι ημερομηνίες των επόμενων αγώνων, θα οριστούν στο τέλος του Φλεβάρη 2012 και θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και από το ενδιαφέρον των διαγωνιζομένων. Οι αγώνες, θα γίνονται σταδιακά πιο δύσκολοι, και στο θέμα της φυσικής κατάστασης, και κυρίως στο θέμα του Προσανατολισμού, με δυσκολότερους χάρτες και χρήση πυξίδας. Οι τελευταίοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με χάρτες διεθνών προδιαγραφών, και κανονισμούς διεθνών αγώνων, για όλες σχεδόν τις κατηγορίες διαγωνιζομένων. Εκτός αγώνων θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαθήματα προσανατολισμού , χρήσης χάρτη και πυξίδας, και παρουσιάσεις για το αγώνισμα, όπου ζητηθούν, αρκεί να ζητηθούν εγκαίρως. Για τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, και την αφετηρία, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, μέσα από τον τύπο, email, και την ιστοσελίδα που θα οριστεί. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν όποτε θέλει ο καθένας, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το πρωί και η αφετηρία (για τον πρώτο αγώνα) θα είναι η κεντρική πλατεία της Αριδαίας .Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής σε κάθε διαγωνιζόμενο.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 3 Ευρώ για κάθε ανήλικο, 6 Ευρώ για κάθε ενήλικο, και 13 Ευρώ για την ΟΡΕΝ κατηγορία. Μετά τον τρίτο αγώνα θα ανακοινωθούν οικονομικότερα πακέτα συμμετοχής. Τα έσοδα αν καλύψουν τα έξοδα της διοργάνωσης θα δοθούν στην Περ. Ομ. του Γ/σίου Προμάχων, για να αγοράσει εξοπλισμό που κρίνει απαραίτητο( μετρητή ραδιενέργειας, αισθητήρα μαγνητικού πεδίου, αισθητήρα CO2 , αποστασιόμετρο λέιζερ με ενσωματωμένο γυροσκόπιο) για να συνεχίσει τις μελέτες που πραγματοποιεί τα τελευταία 6 χρόνια στην Αλμωπία. Το αγώνισμα του Προσανατολισμού είναι ένα αγώνισμα που απαιτεί μεγάλα έξοδα για την διοργάνωσή του, όπως: Έξοδα κατασκευής πρωτότυπων χαρτών, φωτοτυπίες ( χάρτες, οδηγίες, βεβαιώσεις συμμετοχής, καρτέλες διαγωνιζομένων, κλπ ), έπαθλα (πολλά έπαθλα αφού υπάρχουν πολλές κατηγορίες), αγορά ή ενοικίαση απαραιτήτων συσκευών (ρολόγια, ειδικές σημαίες, τρυπητήρια, πυξίδες, κλπ), αντικατάσταση συσκευών λόγω έντονης φθοράς, έξοδα επικοινωνίας ( αφίσες, πανό, κλπ)
Είναι αναγκαίο για την καλύτερη διοργάνωση του αγώνα, η ενημέρωση της οργανωτικής επιτροπής, όσο το δυνατό νωρίτερα για την συμμετοχή των διαγωνιζομένων, και για το σε ποια κατηγορία θα διαγωνιστούν, για να έχουν εκτυπωθεί σε αρκετή ποσότητα οι απαραίτητοι χάρτες και οι ειδικές ανά κατηγορία καρτέλες συμμετοχής. Προτεραιότητα για την εκκίνηση του αγώνα θα έχουν όσοι έχουν δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή. Όσα Σχολεία ή Σύλλογοι έχουν δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή, θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Σχολείων και Συλλόγων.
Εγγραφές για τον αγώνα θα γίνονται , μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 12:00, στα τηλέφωνα, ή τα emai:
Γυμνάσιο Προμάχων 2384075270 gymproma@sch.gr
Δημήτρης Καραδημητρίου (συντονιστής της ΠΟΓΠ) 6974778828
Κωνσταντίνος Κουκουρής (πρόεδρος ΕΣΑΠ) 6979851001
Κωνσταντίνος Κιουρτσής (υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων-Δ.Δ.Ε.Πέλλας)
Οι κατηγορίες που θα υπάρχουν, θα είναι:
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΔΑ Γεννημένοι 2005 ( Α΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΔΒ Γεννημένοι 2004 ( Β΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΔΓ Γεννημένοι 2003 ( Γ΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΔΔ Γεννημένοι 2002 ( Δ΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΔΕ Γεννημένοι 2001 ( Ε΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΔΣΤ Γεννημένοι 2000 ( ΣΤ΄ Δημοτικού) 2 έως 3
ΓΥ Γεννημένοι 1997-1999 (μαθητές Γυμνασίου) 1 έως 3
ΛΥ Γεννημένοι 1994-1996 (μαθητές Λυκείων) 1 έως 3
ΕΝΑ Γεννημένοι 1957-1993 1 έως 3
ΕΝΒ Γεννημένοι πριν το 1956 1 έως 3
ΑΕΑ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (με συνοδό ;) απεριόριστα
ΟΙΚ Γονείς με μικρά παιδιά απεριόριστα
ΙΠΠ Ιππείς (ανήλικοι συνοδεύονται ) 1 έως 3
ΠΟΓΠ Μέλη Περιβ. Ομ. Γυμν. Προμάχων 1 έως 2
ΟΡΕΝ Όποιος θέλει ( Γεννημένος πριν το 1995 ) 1
Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων
Πρωτάθλημα Γυμνασίων
Πρωτάθλημα Λυκείων
Πρωτάθλημα Αθλητικών Συλλόγων
Πρωτάθλημα μη Αθλητικών Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου