Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΕΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8/11/2014 Πέντε Βρύσες ΛαγκαδάΑνοιχτός Δρόμος Προσανατολισμού
8/11/2014 Πέντε Βρύσες ΛαγκαδάΑνοιχτός Δρόμος Προσανατολισμού
IMG_1949  Amilia EDESSA
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ)

Α.Μ. 6295 /1998, ΠΛΑΓΙΑΡΙ, 57500, Τ.Θ. 80Γ, Δηλώσεις συμμετοχής: 6979-851001

Πληροφορίες:    www.orienteering-greece.org 


Γενικές πληροφορίες
Οι Πέντε Βρύσες (Τοπική Κοινότητα Εξαλόφου - Δημοτική Ενότητα ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ), ανήκουν στον δήμο ΛΑΓΚΑΔΑ της Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Η επίσημη ονομασία είναι “αι Πέντε Βρύσαι”. Έδρα του δήμου είναι ο Λαγκαδάς και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Πέντε Βρύσες ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Εξαλόφου, του πρώην Δήμου ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ του Νομού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Οι Πέντε Βρύσες έχουν υψόμετρο 418 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,8062784033 και γεωγραφικό μήκος 23,1538427582. 
Το χωριό Πέντε Βρύσες απέχει 30 χλμ. από τη Θεσ/νίκη. Η χρονολογία ίδρυσής του είναι το 1937. Αρχικά ονομάστηκε Πέντε Πηγάδια γιατί οι γυναίκες έπαιρναν νερό από αυτά. Μετά από μερικά χρόνια οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν 3 χλμ. ανατολικά από την αρχική τους θέση και άλλαξαν το όνομα σε Πέντε Βρύσες. Βέβαια υπάρχει ακόμα ένας χώρος ο οποίος λέγεται Πέντε Πηγάδια και είναι ένας υπέροχος χώρος που αξίζει να τον επισκεφτείτε. Είναι ένα μέρος που έχει πλατάνια γύρω-γύρω και μια γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι. Εκεί κοντά ήταν η παλιά τοποθεσία του χωριού. Οι κάτοικοι κατέβαλαν προσπάθειες έτσι ώστε ο χώρος αυτός να μείνει καθαρός και όμορφος. Είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της γύρω περιοχής. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι που σε κάνουν να νιώθεις σαν να έχεις μεγαλώσει εκεί. Ακόμη φημίζεται για τις όμορφες ταβέρνες που έχει και μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το στέκι των καλοφαγάδων. Στο κέντρο του χωριού υπάρχουν πέντε βρύσες στις οποίες μπορείς να δροσιστείς με το καθαρό νερό τους. Επίσης υπάρχει ένας χώρος με πλατάνια, παγκάκια και πρασινάδα για να καθίσεις και να ξεκουραστείς. Έχει παιδική χαρά για να περνούν όμορφα οι μικροί μας φίλοι. Μέσα στο χωριό υπάρχουν αρκετοί χώροι για ν' αθληθείς. Έχει 5 γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κ.τ.λ. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού σε αριθμό είναι 300. Είναι μικρό χωριό αλλά πολύ όμορφο. Υπάρχουν όμως ορισμένοι κάτοικοι που οι δουλειές τους είναι στη Θεσ/νίκη και αναγκάζονται να μένουν στη Θεσ/νίκη. Οι υπόλοιποι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία, κτηνοτροφία κ.λ.π.

Οδηγίες για την άφιξη στις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά
Απο τη Θεσσαλονίκη προχωρήστε βορειοδυτικά στην Εγνατία οδό προς Λαγκαδά. Περνάμε το Δερβένι. Συνεχίστε προς την παλιά οδό Θεσσαλονικης Καβάλας. Στρίψτε λοξά αριστερά, στρίψτε αριστερά στο ύψος της Θεσσαλονίκης Καβαλας (4,9 χλμ.), συνεχίστε στην οδό Τζελίλη Αχιλλέα (1χλμ.), συνεχίστε στην οδό Σοχού, συνεχίστε στην οδό Λαγκαδά Σοχού (9,6 χλμ.) και κατευθυνθείτε προς Πέντε Βρύσες. Απο τις Πέντε Βρύσες κατευθυνόμαστε προς Πολυδένδρι και μετά απο 3 χλμ φθάνουμε σε χώρο αναψυχής όπυ θα γινει ο αγώνας.
Απο Σέρρες προς Πέντε Βρύσες ακολουθείστε το δρόμο Σερρών Θεσσαλονικης (62 χλμ.), προσπεράστε την Άσσυρο και συνεχίστε για Λητή και  Λαγκαδά. συνεχίστε στην οδό Λαγκαδά Σοχού (9,6 χλμ.) και κατευθυνθείτε προς Πέντε Βρύσες. Απο τις Πέντε Βρύσες κατευθυνόμαστε προς Πολυδένδρι και μετά απο 3 χλμ φθάνουμε σε χώρο αναψυχής όπυ θα γινει ο αγώνας. Υπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν στην αφετηρία.

Δεσμευμένο: Επαρχία ΛαγκαδάΒέλος προς τα κάτω:        Πέντε ΒρύσεςΑριστερό βέλος: Λαγκαδάς 

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ την ημέρα για ενήλικες (5 ευρώ για παιδιά) εφόσον έχουν δηλωθεί έγκαιρα. (Καλύπτει τα πάγια έξοδα συνδρομής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, ενοικίασης καταφυγίων, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στην Alpha Bank, IBAN: GR 76 0140 7060 7060 0210 1178 946. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 Ευρώ, τα οποία πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι 31 Οκτωμβρίου 2014 στο λογαριασμό του στην τράπεζα ALPHA με αριθμό ΙΒΑΝ : Ο καταθέτης πρέπει να δηλώνει το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του και την Αιτιολογία «ΑΓΩΝΑΣ».
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα πρίν την εκκίνηση. Διαφορετικά βάζετε την διοργάνωση σε σοβαρή περιπέτεια! Δυστυχώς πάντα υπάρχουν αυτοί που έρχονται χωρίς να το δηλώσουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δηλώσεις συμμετεχόντων
«Αρκετά θετικό το γεγονός ότι υπήρχαν διαδρομές για αρχάριους και για προχωρημένους- έτσι υπάρχει γνωριμία του αθλήματος και αυτό  είναι αρκετά ενθαρρυντικό  έτσι ώστε οι αρχάριοι να συνεχίσουν και να συμμετέχουν αφού μένουν ηθικά ικανοποιημένοι και διασκεδάζουν» δήλωσε ένας συμμετέχων.

Αγώνας κατάλληλος για παιδιά και ενήλικες αρχάριους

Ο αγώνας θα είναι σχετικά απλός και σκοπό έχει οι αγωνιζόμενοι να γνωρίσουν το άθλημα του προσανατολισμού.

Περιγραφή αγώνα: Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το ξύλινο κιόσκι στο χώρο αναψυχής κοντά στις πέντε Βρύσες. Το πρωϊ οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12.00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να λάβουν οδηγίες και να κάνουν το ζέσταμα τους. Ο αναμενόμενος χρόνος για τον νικητή είναι μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δρομείς ενδέχεται να τερματίσουν και σε δύο ώρες η παραπάνω ανάλογα με τα λάθη που θα κάνουν.
Δικαίωμα συμμετοχής:  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη. Θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν πριν την εκκίνηση  υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα. Στον  αγώνα σπριντ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει μία πρίν. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους. Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με την αποστολή SMS στο 6979-851001. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

Χάρτης. Ο χάρτης θα είναι ασπρόμαυρος της ΓΥΣ. Όποιος επιθυμεί να αγωνισθεί αποκλειστικά σε έγχρωμο χάρτη παρακαλείται να μην έρθει σε αυτόν τον αγώνα.  Η δημιουργία έγχρωμου χάρτη στην περιοχή θα γίνει όταν αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το πανέμορφο αυτό άθλημα που να δικαιολογεί τα έξοδα χαρτογράφησης.

Διαδρομές, Ηλικιακές κατηγορίες, Βραβεύσεις: Η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τις κατηγορίες σπρίντ, μεσαία και μεγάλη απόσταση. Η μικρή διαδρομή καλύπτει 2,5 χλμ. και η μεγάλη απόσταση θα είναι περίπου 5 χλμ. Μην ξεγελασθείτε απο το μήκος της διαδρομής και τη θεωρήσετε εύκολη. Σε μεγάλα τμήματα του αγώνα η κίνηση γίνεται πολύ δύσκολα μέσα στο δάσος. Ο χρόνος τερματισμού του πρώτου αθλητή  στη μεγαλη διαδρομή σε προηγούμενο αγώνα ήταν 1ω. και 43’.  Ο χρόνος τερματισμού του πρώτου αθλητή  στη μεσαία διαδρομή σε προηγούμενο αγώνα ήταν 1ω. και 06 και της μικρής δοαδρομής ήταν 47’.  Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης απόστασης. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα διπλώματα.

Αποτελέσματα: Τα αποτέλεσμα θα βγουν με την ευθύνη του ΕΣΑΠ και θα ανακοινωθούν τόσο επι τόπου όσο και μέσω της ιστιοσελίδας www.orienteering-greece.org του συλλόγου.
Σταθμοί νερού. Σταθμοί νερού δεν θα υπάρχουν αλλά υπάρχει  μία βρύση κοντά στην εκκίνηση.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 10 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 10 ετών θα επιτραπεί με ευθύνη των γονέων τους.

Πληροφορίες από άλλη πηγή:www.asprhpetra.blogspot.com
Επικοινωνία: greekorienteering@hotmail.com

Orienteering race, 8th of November 2014.
Pente Vrises, Lagadas, Thessaloniki perfecture

General information: Orienteering in Greece is a time of festivity and celebration. “Compared to modern sport, what prevails is not the streamlined and futurist time of record production; no “faster, higher, stronger” and no expectation of future improvements on the record. There is no training for tomorrow either” “In modern sport the production of sports results is a mirror of a new societal pattern, of an emphasis on industrial productivity. Movement and activity have been subordinated to achievement: quantified, measured, registered” (Henning Eichberg, 1991).

Access: If we approach Pente Vrises either from east or west we follow firstly the Egnatia motorway, we exit Egnatia for Lagadas town and we enter the road from Lagadas to Ossa. We continue towards Pente Vrises. We exit the road after the village of Pente Vrises and we aim towards Polydedri. We drive through Pente Vrises we turn left towards Polydedri. As soon as we leave the village of Pente Vrises behind and after 2 klm we turn left towards the start of the race by following a short dirtroad. Beware that there is limited parking space.The view in the morning is magnificent. If the day is foggy things could become dangerous. The day event will take place Saturday morning only, not evening.

Organizer: Greek Orienteering Club of Thessaloniki
Event Director, Event Inspector and Route planner : Konstantinos Koukouris
Car parking: limited space in front of the refuge.
Routes: Two choices only for beginners, intermediate and advanced. Rules are modified in order to accommodate the needs of newcomers to the sport. Beginners’ course corresponds to 2,5 klm., and advanced course  corresponds to 5 klm.
Registration: From 10 a.m. to 12 a.m. (strictly).
Maps: Maps is black and white. Scale 1:7500. Intervals are every 4 metres. Those who want to run on coloured maps are advised not to come.

Fees: The fee for local events is 10 euros if pre-booked. Fees include borrowing compass and map, teaching orienteering skills for beginners, annual fee to the International Federation, replacement of lost equipment, certificate of participation etc. You could pay Alpha Bank, IBAN: GR 76 0140 7060 7060 0210 1178 946.  Alternatively you could send an SMS to 6979851001. Your registration message should include your name, club, date of birth, and route choice you would like to follow. Full return of the fee is allowed until one week before the event.  
Prizes: Certificates of participation will be awarded to all participants. No medals will be awarded.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου